Turkish Arabic English

turkiye100 ile ilgili görsel sonucu

turkiye100.tobb.org.tr

TOBB GGK SEÇİMLERİ

Odamız Genç Girişimciler Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan TOBB Van Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi seçimleri 27 Şubat 2019 tarihinde odamızda gerçekleştirilecektir. Seçmen listeleri odamız ilan panosunda askıya çıkartılmıştır.

EKEP'a Kayıt Zorunluluğu

Gerçek Ve Tüzel Kişilerin EKAP’a Kaydına İlişkin Duyuru Metni

7/6/2014 tarihli ve 29023 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan ve kamu ihale mevzuatında değişiklik öngören düzenlemeler çerçevesinde ihaleye katılmak isteyen;

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişilerin,
  • Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişilerin,
  • Ortak girişimlerde Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişi ortakların tamamının,

EKAP’a kayıtlı olması zorunlu hale getirilmiştir.

Söz konusu değişiklikler ile birlikte EKAP’a kayıtlı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler ile Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişiler 1/1/2015 tarihi itibariyle ön yeterlik dokümanı veya ihale dokümanını satın alamayacak ve dolayısıyla ihalelere katılamayacaktır.

İhalelerde rekabet ve eşit muamele ilkesinin zedelenmemesi ve ihaleye katılmak isteyenlerin herhangi bir hak kaybına uğramaması için EKAP’a kayıtlı bulunmayan gerçek ve tüzel kişilerinhttps://ekap.kik.gov.tr/EKAP/Yetki/IstekliKaydi.aspxlinki üzerinden “İhalelere Katılacak Gerçek ve Tüzel Kişilerin EKAP’ı Kullanımına İlişkin Protokol”ü oluşturup imzalayarak eki belgeler ile birlikte Kuruma göndermesi, gönderilen protokolün Kurum tarafından incelenmesi için gerekli süreyi de göz önünde bulundurarak söz konusu işlemleri en kısa sürede tamamlaması önem arz etmektedir.

Önemle duyurulur

TİCARETTE TEKNİK ENGELLER İNTERNET SİTESİ

Ticarette Teknik engeller İnternet sitesi yeniden yapılandırılarak, yeni ara yüzüyle www.teknikengel.gov.tr adresinden erişime açıldığı bildirilmektedir.

Söz konusu internet sitesi incelendiğinde de görüleceği üzere, ücretsiz olarak kullanıma açık olan sitede, kullanıcılar ilgilendikleri üljkelerin ticaret giriş engelleri uygulamaları hakkında bilgi alabilecek, ülkelerin mevzuat ve uygulamaları hakkında ilave bilgi talep edebilecek, ihracatçılar ülke pazarlarına girişte karşılaştıkları teknik engellere ilişkin bildiride bulunabilecektir. Bunun yanında talep edilmesi halinde ülkelerin ticarette teknik engellerle ilgili bildirimleri üye kullanıcılara e-posta yolu ile gönderilecektir.